З днем сільського господарства

Від душі усіх вітаємо.
Гарних успіхів в усьому
Та врожаїв вам бажаємо!

Хай щастить в робочій праці
Та в сім’ї добро панує.
Злагода, здоров’я, щастя
У житті завжди існує!

Благословенна праця хлібороба –

Хліб завжди був і є святим.

Тривога в ньому і жалоба,

Та колосочок золотий

Який пробився крізь морози –

Зеленим пір'ячком зійшов.

Його весни зігріли сльози,

У ньому, з древності - любов.

В.Вакуленко

Щедрий на свята останній місяць осені подарував нам День працівників сільського господарства – професійне свято усіх селян, творців народного добробуту, опори країни. Це свято увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік. Вшановувати тих, хто, не покладаючи рук, працює у полі, чесною самовідданою працею творить найдорожче – хліб. Хто взяв на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну, примножувати її славу і добробут. Адже з маленького хлібного зернятка починається потужність і сила нашої держави. Давно в глибинах віків, так уже склалося на Україні, що хліб у хаті — це достаток, добробут, це і відрада і впевненість у завтрашньому дні. Хоч би де людина трудилась, у місті чи у селі, на суші чи в морях, чи на повітряних трасах, всі ми голосом серця завжди поєднуємося з тим, хто годує країну, чия невмируща доля — літо й зиму в полях під. відкритим небом, їм, майстрам-хліборобам вклоняємось і в будні, і в свята, їхню любов до землі несемо в серцях. Адже хвала хлібові — це щоразу хвала людині творцеві, хвала життю й самій природі, такій безмірній у своїх щедротах.

Нелегко дається хліб. Справжню ціну йому складають хлібороби, ті, хто до землі найближче, хто від запну до жнив живе сподіваннями й турботами хлібної ниви. У кого на душі змішується весь колосковий лан. . Тож нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Велика подяка Вам за любов до землі, терпіння і витримку. Нехай людська шана буде винагородою за плідну працю, чуйність, уміння творити добро!

 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Поезії не змовкне джерело 21 березня у всьому світі відзначають День поезії .Вшановувати тих, хто вміє підбирати найкращі слова і складати ї...